شپشه‏آرد

 

۵۰۰

 

۲ساعت

 

c74/3±۲۲

 

cb16/3±۴۰

 

ba71/8±۵۴

 

ba32/6±۶۰

 

a89/4±۷۸

 
 
 
 

۴ساعت

 

c94/8±۳۰

 

cb74/3±۳۲

 

ba89/4±۵۸

 

a49/7±۷۲

 

a74/3±۸۲

 
 

شپشه‏دندانه‏دار

 

۵۰۰

 

۲ساعت

 

b27/9±۱۴

 

b83/5±۲۲

 

b48/10±۲۰

 

b96/14±۲۲

 

a8/5±۶۶

 
 
 
 

۴ساعت

 

b27/9±۱۴

 

b68/9±۲۲

 

b63/6±۱۸

 

b67/10±۲۲

 

b83/5±۷۲

 

حروف مشترک در هر سطر بر اساس آزمون توکی در سطح ۵% اختلاف معنی‏داری باهم ندارند.
با توجه به شکل ۴-۱۴ با افزایش زمان، افزایش معنی‏داری در میزان دورکنندگی اسانس اکالیپتوس مشاهده نمی‏شود. با توجه به شکل‏های ۴-۱۲ و ۴-۱۳ افزایش میزان دورکنندگی با افزایش غلظت اسانس مشاهده می‏شود. نتایج این از نظر افزایش دورکنندگی با افزایش غلظت تحقیق مشابه نتایج ارلر و همکاران (۲۰۰۶) است که با افزایش غلظت اسانس E. camaldulensis ، اثر دورکنندگی اسانس بر افراد ماده بالغ C. pipiens افزایش می‏یابد.

شکل ۴-۱۲ نمودار دورکنندگی سه آفت انباری مورد آزمایش پس از ۲ ساعت قرارگیری در معرض اسانس اکالیپتوس

شکل ۴-۱۳ نمودار دورکنندگی سه آفت انباری مورد آزمایش پس از ۴ ساعت قرارگیری در معرض اسانس اکالیپتوس
شکل ۴-۱۴ نمودار مقایسه دورکنندگی اسانس برگ اکالیپتوس برای سه آفت مورد آزمایش بین دو زمان ۲ ساعت و ۴ ساعت (حروف کوچک: مقایسه معنی‏داری دورکنندگی بین حشرات مختلف در یک زمان، حروف بزرگ: مقایسه معنی‏داری دورکنندگی بین دو زمان روی یک آفت)

(( اینجا فقط تکه ای از متن درج شده است. برای خرید متن کامل فایل پایان نامه با فرمت ورد می توانید به سایت feko.ir مراجعه نمایید و کلمه کلیدی مورد نظرتان را جستجو نمایید. ))

در پژوهش شایسته و عاشوری (۲۰۱۰) نشان داده شد که افزایش دز مصرفی همانند افزایش دوره‏های زمانی باعث افزایش دورکنندگی در تمام موارد می‏شود که با روند به دست آمده در نتایج ما مبنی بر افزایش دورکنندگی همراه با افزایش غلظت مطابقت دارد. در بررسی‏های این محققین پودر دارچین C. aromaticum بیشترین دورکنندگی را برای S. granarius (۵/۹۵ درصد)، دانه‏های تیمار شده با فلفل قرمز Capsicum annum L. بیشترین دورکنندگی را برای T. castaneum (۵/۷۲ درصد) و فلفل سیاه Piper nigrum L. بیشترین دورکنندگی را برای R. dominica (۷۵/۵۸ درصد) نشان داد. پودر زردچوبه C. longa نیز کمترین اثر را نسبت به سایر گونه‏ها داشت. نتایج به دست‏آمده در مورد دانه‏های تیمار شده با فلفل قرمز مشابه نتایج دورکنندگی اسانس E. occidentalis، بیشترین اثر دورکنندگی را برای T. castaneum داشته است.
نتایج بررسی بن‏جما و همکاران (۲۰۱۲) روی دو آفت انباری R. dominica و T. castaneum نشان داد که فعالیت دورکنندگی اسانس L. nobilis وابستگی زیادی به غلظت و مدت زمان قرارگیری در معرض اسانس دارد. نتایج به دست آمده توسط بن‏جما در مورد افزایش دورکنندگی همراه با افزایش غلظت تاییدی بر نتایج به دست آمده در این پژوهش می‏باشد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...